BAXI SZAKCSOPORT BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE
A HÉT MINDEN NAPJÁN 08-22-IG

Nyomáscsökkenés

 

 

Nyomáscsökkenés okának kivizsgálása
Megállapítjuk hogy a gázkészülék meghibásodása vagy a fűtésrendszer tömörítetlensége okozza e a rendszeres nyomáscsökkenést. Ezért a gázkészülék átvizsgálása mellett szükség esetén szakaszolt nyomásveszteséget mérünk.
A legtöbb esetben nem a melegvízes fűtésvezeték meghibásodása okozza a nyomáscsökkenést, hanem a rendszerbe beépített szerelvények. (Légtelenítő szelepek, elzárok, tágulási tartály stb.) Tehát ha nem a gázkészülék meghibásodása okozza a nyomásveszteséget, akkor érdemes ezeknek a szerelvényeknek az átvizsgálása, javítása, cseréje.

 

Nyomáscsökkenés oka lehet
Gázkészülék meghibásodás vagy fűtésrendszer tömítetlenség A nyomáscsökkenést a gázkészülékbe vagy a fűtésrendszerebe épített nyomásmérő nagy potomsággal megmutatja. A nyomásmerőről leolvasott nyomásérték állandósult csökkenése ázással vagy vízfolyással párosul, akkor az a fűtésrendszer tömítetlenségere utal.

 

Nem látható szivárgás helymeghatározás fűtésrendszernél
A fűtésrendszer meghibásodásának helyét jelzőgázos szivárgás jelző berendezéssel végezzük. A technológia nagy pontósággal megmutatja a fűtésrendszer szivárgásának helyét földben, beton ,parketta vagy bármilyen burkolat alatt egyaránt. A vezetéket jelzőgázzal töltjük fel, ami a hiba helyén a felszín irányába szivárogni kezd. Az erre kifejlesztett műszer pedig megmutatja a szivárgás pontos helyét. A legtöbb esetben ez a technológia meghozza a várt sikert, de vannak olyan esetek amikor ez a vizsgálat sem vezet eredményre.

 

Hőkamerás szivárgás keresés
Ha a nyomkövető gáz nem tud a felszínre kerülni kivitelezésnél alkalmazott szigetelés miatt, akkor hőkamerás képet készítünk ami megmutatja a rejtett szivárgás helyét.
hokamera

 

Ha nem lokalizálható a hiba helye

Ebben az esetben marad a speciális tömítő adalék, amit a fűtésrendszerbe töltve eltömíti a szivárgás helyét. Használatát javasoljuk minden olyan esetben ha fűtésrendszer hibás üzemeltetése veszélyezteti a lakhatást, vagy a hiba elhárítása magas költségekkel jár. Kivételt képeznek azok az esetek amikor a vezeték törött vagy olyan mértékbe sérült hogy elkerülhetetlen a bontás. Továbbá érdemtelen a vegyi eljárás ha a cső állaga ( átrozsdásodás) nem teszi lehetővé a tömítőrendszer alkalmazását.

 

 

 

 

 

 

junkers_banner

NYOMÁSCSÖKKENÉS

okának kivizsgálása Szivárgásmentesítés műszeres szivárgás keresés

Műszeres gázszivárgás mérés
tömörségvizsgálat

junkers_banner

VÍZKŐTELENÍTÉS

Kazán és fűtés rendszer gépi vegyszeres tisztítása